Geheugen spellen

Geheugenspelletjes zijn heel goed voor je. Je kunt er namelijk je hersenen mee trainen. Door jezelf een te dwingen plaatjes, afbeeldingen, vormen of letters te onthouden binnen een korte tijd tijdens de game train je je geheugen en het vermogen om details beter te onthouden. Deze geheugentraining kan op korte termijn zelfs al zeer positieve gevolgen hebben. Je traint namelijk verschillende delen van het vermogen om te onthouden.

Vormen van geheugenspelletjes

Er bestaan natuurlijk diverse spelletjes waarmee het geheugen getraind kan worden. Deze spelletjes kunnen dus ook teruggevonden worden in taal, rekenen, inzicht en logica. Als jij een voorkeur hebt voor een bepaald spelletje in een categorie kun je je dus bezighouden met een bepaald type games. Als jij houdt van taal, kun je je focussen op hele leuke taalspelletjes om zo je hersenen te stimuleren.

Dyslexie en dyscalculie

Dyslexie en dyscalculie zijn twee stoornissen waar veel mensen mee te maken krijgen. Geheugen spellen kunnen hiervoor een uitkomst bieden. Door je hersenen beter te trainen stimuleer je je hersenen actief. Deze actieve bezigheden van je hersenen kunnen er zelfs volgens onderzoekers voor zorgen dat je beter gaat presteren op termijn.

Regelmatig spelen

Als je echt profijt zou willen hebben van geheugenspelletjes, dan zou je deze games dus regelmatig kunnen gaan spelen. Dankzij regelmatig spelen, train je ook steeds weer je hersenen en je vermogen om je te concentreren. In het doen van spelletjes kun je ook weer afwisselen. Puzzels maken valt bijvoorbeeld ook onder het doen van geheugen spelletjes. Meer uitdagende spelletjes spelen? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de annodomino.nl site of het online-backgammon.nl portaal.

Fruit memory

Categorie: Geheugen+spellen / 24-09-2013 14:19

Een leuke versie van het nostalgische spelletje memory. Om in de gezonde levensstijl te passen van de hedendaagse samenleving is deze fruit memory helemaal van nu. De kleurrijke achtergrond is het decor voor een potje memory, vindt al het fruit en de groentes bij elkaar en win zo de strijd tegen de klok.

Lees meer...

Mental training

Categorie: Geheugen+spellen / 24-09-2013 14:08

Dit leuke spel is eigenlijk een combinatie van allerlei kleinere geheugenspelletjes, probeer jouw tegenstander te verslaan met jouw eigen geheugen. Er zijn spelletjes die te maken hebben met het linken van verschillende plaatjes, memory is natuurlijk ook een onderdeel en u kunt ook minigames spelen met cijfertjes. Voor ieder wat wils dus!

Lees meer...